Hlavné menu

  • Oznam - prázdniny

    Vážení rodičia, dňa 3. februára 2020 majú žiaci polročné prázdniny. Vyučovanie začne v utorok, 4. februára 2020.

     

    Jarné prázdniny sú od 17. februára 2020 do 21. februára 2020.

  • Maškarný ples

    Pozývame Vás na Maškarný ples Základnej školy s materskou školou, ktorý sa bude konať

    v sobotu, 1. februára 2020 od 14:00 h v kultúrnom dome v Prietržke. Tešíme sa na Vás a prajeme príjemnú zábavu.

  • Výchovný koncert Nesieme vám novinu

    Dňa 8. januára 2020 sme navštívili výchovný koncert vo Vrádišti, ktorý pripravili členovia folklórneho súboru Rodina Hlbocká. Pán Hlbocký, dlhoročný člen SĽUK-u, prišiel tentokrát so svojou dcérou a malým vnúčikom, aby nám zaspievali a zahrali na viaceré tradičné ľudové nástroje, predstavili nám vianočné zvyky, rôzne typy kolied a predniesli krásne vianočné a novoročné vinše.

  • Oznam - vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny trvajú do 7. januára 2020. Začiatok vyučovania bude v stredu, 8. januára 2020.

  • Vianočná besiedka

    Do galérie Vianočná besiedka boli pridané fotografie.

    Vo štvrtok, 19. decembra 2019, sa konala v našej škole už tradičná vianočná besiedka. Spoločne sme si zaspievali pri stromčeku, pod ktorým si deti našli i darčeky. Najviac sa však tešili na diskotéku, triedu II. sme zmenili na tanečný parket s bohato vybaveným bufetom. Deti si priniesli rôzne sladké i slané dobroty na chrumkanie a detská party sa mohla začať. Výborná nálada sa niesla celou školou, deti nadšene tancovali a spievali alebo sa hrali s novými hračkami. V tejto príjemnej predvianočnej priateľskej atmosfére sme strávili i celý nasledujúci deň, naplnený opäť hrami, tancom a spevom.

  • V škole a ŠKD

    Do galérie V škole a ŠKD boli pridané fotografie.

  • Vianočné dielničky

    Do galérie Vianočné dielničky boli pridané fotografie.

    V utorok 10. decembra 2019 sa konali v triedach našej školy Vianočné tvorivé dielničky. Na ich organizácii a príprave materiálu sme sa podieľali v trojici: základná škola, materská škola a Únia žien v Prietržke. Spoločné tvorenie sa nieslo v príjemnej atmosfére, deti si vytvorili svietniky, dekorácie na drevenom podstavci, anjelikov, papierové stromčeky a nechýbalo ani zdobenie krásnych a chutných medovníčkov. Ďakujeme všetkým za prinesené napečené dobroty a tiež srdečne ďakujeme všetkým deťom, mamičkám, oteckom i starým rodičom za účasť.

  • iBobor

    V dňoch 12. a 15. novembra sa naši tretiaci a štvrtáci zúčastnili medzinárodnej súťaže iBobor.

    Čo je iBobor?

    V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, preto sa súťaž volá po litovsky Bebras (tento názov sa používa aj v angličtine na medzinárodných podujatiach) a po slovensky Informatický bobor. Úspešná súťaž sa odvtedy rozšírila do mnohých ďalších krajín. V školskom roku 2018/2019 sa konala súťaž v 57 krajinách a zapojilo sa do nej 2 785 588 žiakov.

    Hoci v každej zúčastnenej krajine prebieha súťaž trochu inak, organizátori zo všetkých krajín sa raz ročne stretnú aby vytvorili spoločnú databázu úloh pre ďalší ročník súťaže. 

    Všetci naši tretiaci i štvrtáci si vyskúšali svoje schopnosti pri riešení rôznorodých úloh a iste sa aj niečo nové naučili. Úspešnými riešiteľkami sa stali: Eliška Beneková a Veronika Tokošová (3. roč.), Tatiana Šlahorová (4. roč.). Blahoželáme.

  • Vianočné dielničky

    Milí priatelia, srdečne Vás pozývame na Vianočné tvorivé dielničky, ktoré organizuje základná škola spolu s materskou školou a Úniou žien v Prietržke, v utorok 10. decembra 2019 od 16:00 h. Tvoriť budeme v triedach základnej školy, vyrobíme si svietniky zo skla i dreva, ozdobíme medovníčky, stromčeky z papiera, anjelikov, rozličné ozdôbky z materiálov a drobností, ktoré budeme mať k dispozícii. Pripravené budú drevené kolieska, sklené poháre, zelené vetvičky, trblietky, stuhy a pod. Ak máte vianočné dekoračné drobnosti (guľôčky, sviečky, stuhy, mašličky, trblietky a pod.), ktoré by ste chceli využiť, môžete si ich priniesť a urobiť si napr. ozdoby vo Vašich obľúbených farbách. Tešíme sa na spoločne strávený predvianočný čas v pokojnej tvorivej atmosfére.

  • Úcta k starším

    Do galérie Úcta k starším boli pridané fotografie.

  • Rodičovské združenie

    Vážení rodičia, pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa bude konať vo štvrtok 17. 10. 2019 o 16:00 h v triede II.

  • Oznam

    Maškarný ples Základnej školy s materskou školou Prietržka sa bude konať v sobotu, 1. februára 2020.

  • Začiatok školského roka

    Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Prietržka oznamuje, že SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2019/2020 sa uskutoční v pondelok, 2. septembra 2019, o 8:30 h. Žiaci si prinesú prezuvky, prváci aj aktovky. Prevádzka materskej školy začína v pondelok 2. 9. 2019 o 7:00 h.

    Oznamujeme rodičom, že náboženská a etická výchova sa bude vyučovať v utorok od 13:00 h.

  • Koniec školského roka 2018/2019

    Milé deti, prajeme Vám krásne, úžasné, príjemné, osviežujúce letné prázdniny, plné pekných zážitkov

    s rodinou a priateľmi.

  • Rozlúčka štvrtákov

    Do galérie Rozlúčka štvrtákov boli pridané fotografie.

    Vo štvrtok, 27. júna 2018, sa konala rozlúčková oslava. Štvrtáci sa lúčili so školou a s nami, my ostatní sme sa lúčili s nimi a s končiacim školským rokom a spoločne sme to oslávili. Nechýbalo už tradičné opekanie na ohni, atmosféru záhradnej párty dotvorilo naše posedenie pod stromom na slamených balíkoch s girlandami a baldachýnmi, ovocné nápoje i hudba. Sladkou bodkou, na ktorú sa tešili všetky deti, bola torta, ktorú pripravili mamičky štvrtákov. Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek prispeli k tomuto vydarenému dňu.

  • Zimné foto pre letné osvieženie

    Do galérie Zimné radovánky boli pridané fotografie.

  • Minifutbal

    Do galérie Minifutbal boli pridané fotografie.

    Dňa 17. 5. 2019 sa naši žiaci zúčastnili na futbalovom turnaji neplnoorganizovaných škôl okresov Senica a Skalica v Senici, na ktorom si vybojovali skvelé 2. miesto.

  • Deň vody a Ponožková výzva

    Do galérie Deň vody a Ponožková výzva boli pridané fotografie.

    21. marca, ktorý bol vyhlásený ako Svetový deň Downovho syndrómu, sme sa zapojili do tzv. Ponožkovej výzvy. Rôznofarebné ponožky symbolizujú, aká pestrosť a rôznorodosť je medzi nami a zároveň potrebu tolerancie a pochopenia k tým, ktorí sa niečím odlišujú.

    22. marec je už tradične vyhlásený Organizáciou Spojených národov ako Svetový deň vody. V tento deň sme si všetci obliekli niečo modré a všetky dopoludňajšie aktivity súviseli s vodou a jej ochranou.

  • Lesy Šaštín

    Do galérie Lesy Šaštín boli pridané fotografie.

    V máji deti základnej školy spoločne s deťmi materskej školy zažili zaujímavý deň v lese. V obci Šaštín-Stráže, v rekreačnej oblasti Gazárka nás ráno očakávali lesní pedagógovia, zamestnanci Lesov Slovenskej republiky, štátneho podniku. Po vzájomnom zoznámení sme vstúpili do Jubilejného lesa. Je to chránené územie, na ktorom boli vysadené stromy pri príležitosti 10. výročia vzniku Československa. Dnes tu vedie náučný chodník, po ktorom sme kráčali a vnímali všetko, čo sme mohli vidieť i počuť. Cieľom našej prechádzky bola lesnícka chata, v areáli ktorej sme sa zložili a rozdelili na skupinky.

    Lesní pedagógovia mali pre nás pripravených niekoľko aktivít. Deti si vyskúšali pohyb v lese so zaviazanými očami len s pomocou lana, spoznávali a učili sa o rôznych druhoch stromov, ich dreve, listoch, púčikoch, semenách. Vyfarbili obrázok len pomocou prírodnín. Na záver každý dostal drevenú medailu s obrázkom a ceruzku so žabkou. V tento pekný májový deň, v lesnom prostredí, sme spoločne strávili príjemné predpoludnie. 

  • Noc v škole

    Do galérie Noc v škole boli pridané fotografie.

    V piatok podvečer sme sa stretli, aby sme spoločne zažili noc v škole. S dobrou náladou a s očakávaním nevšedného večera sme sa privítali na dvore. Deti sa celé natešené hrali na preliezkach, akoby tam boli prvý raz. Potom sme sa rozdelili na dve skupiny a zahrali sme sa niekoľko hier, ktoré sme zakončili spoločným behom cez prekážky a skokom do diaľky s rozbehom. Prvá večera bola vonku, ovocný piknik: melón a jahody. Druhá večera bola vnútri: chlebík s rôznymi nátierkami a petržlenovou vňaťou so školskej záhrady. Pili sme výborný domáci bazový sirup. Po večeri sme si pripravili triedu na spanie a poukladali sa na večerné kino. Premietli sme si animovanú rozprávku, pri ktorej niektoré deti aj zaspali. Ráno sme sa postupne zobudili, podelili sme sa so zážitkami, ktoré si odnášame a rozlúčili sme sa. Celé stretnutie sa nieslo vo veľmi príjemnej atmosfére, všetci sme si to užili. Ďakujeme aj mamičkám a všetkým, ktorí nás podporili a niečím prispeli k tejto vydarenej akcii.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Prietržka
    ZŠ s MŠ
    Prietržka 92
    908 49
  • +421 34 668 31 06

Fotogaléria